top of page

Digg mat og matredderbokser

Reklame/ Har du hørt om «Mere mat»? En norsk bedrift som søstrene Jannike og Elisabeth startet i 2010. Suppene og gryterettene deres er blitt en favoritt hos oss. Det er utrolig kjekt at suppeboksene kan gjenbrukes som matredderbokser.

NAM: Jeg har fullstendig forelsket meg i disse suppene!

Mere mat lager all maten fra bunnen av. De har en liten fabrikk i Stokke i Vestfold der maten produseres. Jeg må innrømme med en gang at jeg er helt bergtatt av produktene deres. Du tenker kanskje at «selvsagt» er jeg det som samarbeider med dem. Men dette kommer rett fra hjertet mitt. De lager sunne, digge supper og gryteretter med råvarer av høy kvalitet. Maten skal bare varmes og spises. Det betyr at det går fort å få tilberedt et godt måltid i en hektisk hverdag.

Matredderboks Jeg er opptatt av at emballasjen som maten er pakket inn i kan materialgjenvinnes* eller gjenbrukes på mitt eget kjøkken. De fleste som følger meg vet at plastemballasje ikke er min favorittinnpakning. Men så lenge plasten er med og gir maten god holdbarhet og jeg vet at jeg kildesorterer den riktig etterpå, så er det greit. Jeg ble derfor ekstra glad da jeg oppdaget at suppeboksene kan brukes som matredderbokser. Det vil si, har du rester som skal oppbevares i kjøleskapet eller frysen, da er de tomme suppeboksene til Mere mat genial. De kan fylles helt opp, sette på lokket – og skal maten fryses så setter jeg en merkelapp på boksen. Der skriver jeg hva det er jeg fryser ned og dato. Da har jeg full kontroll på hva jeg har laget og når jeg puttet boksen i frysen.

MATREDDERBOKS: Den tomme emballasjen brukes på nytt til restemat. Jeg lager alltid en stor porsjon lapskaus. Da er det fint å ha noe å fryse den ned i.

Geniale restetips Enda et pluss på suppeboksene til Mere mat er at alle er merket med restetips. Har du for eksempel mer igjen av gulrotsuppen deres så kan du lage oransje risotto av restene. Eller hva med hjemmelaget gulrot og yoghurtis på pinne? Dere skjønner nok hvorfor jeg digger disse produktene. De er klimakompensert, har gjennomtenkt emballasje, gir restetips, er produsert i Norge og det er to kvinnelige grundere som står bak.

RESTETIPS: Jeg liker at matprodusenten gir meg gode restemattips.

Glutenfrie produkter Har du ikke smakt produktene deres allerede så anbefaler jeg det på det varmeste. Suppene har fem ulike smaker; kylling, tomat, gulrot, linse og fisk. Gryterettene har tre ulike smaker; chili sin carne, gulasj med potet- og persillerotmos og green curry med kylling og jasminsris. Alle rettene er glutenfrie. Det er enda en fordel i en husholdning som vår der en person har cøliaki. Da kan alle enkelt spise samme maten.

Lurer du på hvilke butikker som selger dem? Sjekk hyllene til Meny, Spar, Eurospar, Bunnpris, Joker, Coop Mega, [EIR1] Kiwi, Rema på Østlandet og i Stavanger, kolonial.no og Deli de Luca. Har de ikke i din nærbutikk så spør om de kan ta inn Mere mat.

Les mer på meremat.no

*Materialgjenvinne: Vil si at man kan lage et nytt produkt ut av det avfallet man kaster. For eksempel kan plastemballasje bli til stoler eller andre plastprodukter, mens papir og papp kan bli til nye papirprodukter. Materialgjenvinning gjør at vi klarer å bruke ressursene på nytt og på nytt uten at nye ressurser må utvinnes – det er topp!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page