top of page

Flere sier de spiser opp maten

En undersøkelse gjort av Opinion, på vegne av Q-meieriene, viser at 52 prosent sier at de nå har økt bevissthet på å kaste mindre mat. 42 prosent sier at de kaster mindre mat enn før. Koronakrisen kan få folk til å endre både holdninger og atferd.

KJØLESKAP: Folk er blitt flinkere til å spise opp det de har i kjøleskapet før de kjøpet nytt. Det er bra!

- Det har vært mye fokus på tomme butikkhyller. Som nevnt tidligere er det ingen grunn til å hamstre, men når det først skjer er det oppløftene å se at folk er bevisst på å ta vare på maten de kjøper med seg hjem. Det viser at matredderne er til stede også i krisetider, sier Q-sjef Bent Myrdahl i en pressemelding. Les hele pressemeldingen her.

Følgerne våre er enige:

Jeg støtter oppunder dette, for følgerne våre på @spisoppmaten forteller det samme. Jeg stilte følgende spørsmål på Instagram: - Er du flinkere til å spise opp maten i disse korona-tider?

Foreløpig har 5500 personer vært innom posten og 86 prosent av respondentene sier at ja, de har blitt flinkere. Husk at dette er folk som i utgangspunktet er ganske flinke. De følger jo oss i sosiale medier. Så interessen er der!

Her er topp ti av det folk svarer når de forklarer hvorfor de har blitt flinkere:

Her er topp ti på svar fra følgerne våre på Instagram:

1) Vi har fått bedre tid til å lage restemat. 2) Jeg spiser lunsj hjemme hver da, da spiser jeg det jeg har. Ofte rester. 3) Vi planlegger måltidene bedre enn før. 4) Vi tenker mer på økonomien enn før. Det gjør at vi er blitt flinkere til å bruke opp all maten. 5) Vi har fått tid til å rydde i fryseren og spise oss ut av den.

6) Vi vil helst gå mindre på butikken fordi vi er redd for smitte. 7) Vi har blitt mer kreativ med de råvarene vi har. 8) Vi er jo hjemme hele tiden, vi bruker derfor mer tid på kjøkkenet. 9) Mer tid gir oss bedre oversikt over hva vi har av mat. 10) Vi stikker jo hodet inn i kjøleskapet flere tusen ganger hver da. Da forsvinner maten!

Det er selvsagt mange som sier at de alltid er flinke, men innrømmer at de likevel har litt ekstra fokus nå.

Respekt for maten Kanskje denne korona-tiden kan gjøre at enda flere får mer respekt for maten igjen? At vi ikke bare endrer holdninger og sier at vi skal bli flinke til å redusere matsvinnet, men faktisk gjør noe med det og endrer atferd? Jeg krysser fingrene for det.

Fakta om undersøkelsen jeg henviser til: Undersøkelse er utført av Opinion på vegne av Q-meieriene. Undersøkelsen ble foretatt i tidsrommet 20.03 til 25.03 2020 med 1001 respondenter.

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page