top of page

Slik kan du bidra i den nasjonale dugnaden

Har dere fått med dere appen Goodify? Dette er en viktig app i tiden vi er inne i. Her kan du nemlig både få hjelp og tilby hjelp - for eksempel til å handle matvarer.

Appen for gode gjerninger: Ved hjelp av Goodify-appen kan du be om eller tilby hjelp. Foto: Goodify.co

Koronakrisen gjør at de fleste av oss må leve ganske isolerte liv, hvor mange sitter i karantene. Mennesker i karantene kan ikke handle selv. Det samme gjelder mennesker i risikogruppene som ikke bør ferdes i butikkene. Da er det viktig at disse får hjelp til nettopp det.

Verktøy i samfunnsdugnaden

Goodify er en app som gjør det enkelt å både tilby og be om hjelp, og kan fungere som et viktig verktøy i denne samfunnsdugnaden. Trenger du hjelp eller ønsker å hjelpe? Trenger du noen til å handle for deg? Kanskje har du mat du kan gi bort? Da må du laste ned Goodify-appen. Appen er gratis og åpen for alle.

Og du? Spre gjerne informasjonen til alle du kjenner, slik at så mange som mulig får den hjelpen de trenger. Les gjerne mer om Goodify her.

Ildsjel: Kristian David Elgen er ildsjelen bak Goodify. Foto: Goodify.co

I disse dager er det også mange kafeer, bakerier og andre som sliter fordi de har bestilt inn varer de ikke kan bruke fordi de må stenge. Jobber du på et slikt sted eller vet om noen som gjør det? Sitter dere inne med mye mat dere ikke får brukt? Husk at det kan hjelpe å spre ordet.

Be om hjelp! Lag en post på Facebook eller Instagram om at dere trenger hjelp til å redde maten. Dette gjorde Bergen Kaffebrenneri. Kafeen satte frem 100 liter melk og fløte utenfor, og delte informasjonen i sine sosiale kanaler. Det tok ikke lang tid før alt var reddet! Sitter du igjen med mye overskuddsmat kan også veldedige organisasjoner som Matsentralen, Frelsesarmeen, Blåkors og Kirkens bymisjon kontaktes. Husk likevel at det kan være begrenset hva disse kan ta imot.

Matredding hos Bergen Kaffebrenneri: Kafeen satte frem 100 liter melk og fløte. Alt ble reddet på rekordtid! Foto: Bergen Kaffebrenneri

Til deg som ikke jobber i serveringsbransjen: Følg gjerne litt ekstra med på serveringsstedene nær deg denne perioden. Flere og flere deler nå et behov for hjelp i sine digitale kanaler. Kanskje du kan hjelpe dem å redde noe? Husk også at Too Good To Go er en super app for å redde overskuddsmat fra butikker og serveringssteder i nærheten.

Vær en hverdagshelt! Nå må vi hjelpe hverandre i denne vanskelige tiden. Vi kan alle være hverdagshelter! Vær vennlig med de butikkansatte når du er på handletur. Unngå å hamstre. Det er nok mat til alle! Husk å holde avstand om dere drar innom for å handle eller redde mat. Vi har alle et ansvar for å hindre smittespredning. Sjekk ut Helsenorge.no for nyttig informasjon om viruset og retningslinjene vi må følge. Denne krisen kommer vi oss gjennom. Da er vi blitt enda sterkere som samfunn.

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page