top of page

Folk sloss om matvarene!

-Ikke fortell meg at du ofrer din egen familie! Dette var en av kommentarene jeg fikk da jeg skrev en oppfordring på @spisoppmaten sin Instagram-side at nå må vi ikke gå mann av huse og hamstre mer mat enn vi trenger.

TOMME HYLLER: Dette synes møtes mange av i butikkene. Foto: Max Gouchan

Folk er naturligvis bekymret når nesten hele samfunnet legges brakk, mange er syke, andre er redd for å bli syke. Men nå må vi klare å tenke lenger enn til vår egen nesetipp!

Krangler om matvarene Det meldes om slosskamper i enkelte dagligvarebutikker fordi folk krangler om varene. Det er jo helt vilt med tanke på at vi nå står overfor vår tids største dugnad. Vi skal sammen bekjempe et virus slik at vi kan leve godt videre på denne planeten.

- Det er nok mat til alle! Dagligvarebransjen prøver å fortelle oss at det er nok mat til alle. De vil levere mat til butikkene som før. Men enkelte hamstrer likevel så mye at både toalettpapir, hermetikk og ferskvare er tom i mange butikker. Dette fører til at de butikkansatte ikke klarer å fylle opp hyllene raskt nok. De har gjerne ikke nok varer på lager til å fylle i. Det som da skjer er at mange som kommer på butikken ikke får tak i de varene de trenger. Fordi noen har hamstret massivt.

Send naboen en melding Hvorfor må noen oppføre seg så egoistisk? Kun tenke på seg selv og sin egen familie? Kan vi ikke vise nå at vi er et varmt folkeslag som hjelper hverandre? Det er nå du skal sende en melding til naboen og høre at alt er ok. Kanskje de trenger hjelp med noe i disse tidene? Uker i karantene kan være tøft for mange. Da må vi hjelpe hverandre. Både for å få slutt på smitten av corona-viruset, men også for å påse at folk har det de trenger.

Det er nok mat og toalettpapir til alle. Men vi må fordele det som er. La ikke corona-viruset føre til at vi skaper enda større forskjeller i samfunnet. Der noen har mer enn nok av det de trenger, mens andre ikke hsr fått tak i essensielle varer. Hamstring kan dessverre føre til et stort matsvinn også. Vi ønsker ikke at det også skal skje i disse spesielle tidene.

Sjekk @goodify.co og @nabohjelp Senk skuldrene om du går på butikken. Kjøp det du trenger. Husk at du også kan bestille varer hjem. La det være nok til alle. Og skulle du trenge hjelp nå i en vanskelig situasjon så ikke nøl med å gi beskjed. Vi er mange som gjerne hjelper til. Sjekk gjerne ut appene @goodify.co og @nabohjelp, der kan du både få hjelp og være med og hjelpe andre.

Heldigvis er det bare et fåtall som sloss om varene i dagligvarebutikkene. Men det er mange som hamstrer mye mer enn de trenger. Nå må vi tenke fellesskap og dugnadsånd.

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page