top of page

Kavlifondet støtter @spisoppmaten

reklame // Del med glede, sier Kavlifondet. I 2020 deler de noe av fjorårets overskudd med @spisoppmaten. Det betyr at jeg får en ekstra person på laget, vi kan fokusere på enda mer aktivitet i sosiale medier, vi skal lage nytt skoleprogram og vi kan dele vår kunnskap videre og motivere nye matreddere.

DEL MED GLEDE: Kavlifondets leder Inger Elise Iversen til venstre, meg, Susanne Nesse, Hanne Eide Andersen, kommunikasjonsansvarlig i Kavlifondet.

Noen av dere fikk kanskje med dere at jeg jobbet litt med Kavlifondet i fjor. Vi reiste rundt og besøkte alle matsentralene i Norge, hadde foredrag for ansatte og frivillige og delte ut boken min som hjelpemiddel for dem. Det ble en fantastisk reise. Matsentralene redder ikke bare mat, de sysselsetter folk og de hjelper trengende i en vanskelig hverdag. Mitt hjerte banker hardt for Matsentralene. Les om Matsentralens engler her.

Sammen får vi til endring I år skal jeg få jobbe videre som matredder med god støtte fra Kavlifondet. @spisoppmaten har nærmere 65 000 følgere på Instagram og 30 000 følgere på vår Facebook-side. Her er det masse aktivitet og jeg ønsker å svare alle dere som er engasjert og stiller spørsmål om matredding. Innspill fra alle dere følgere er viktig for at vi kan skape @spisoppmaten i sosiale medier sammen. Jeg ønsker å fremsnakke dem som er gode matreddere og ikke minst bringe videre god kunnskap fra dere. Sammen får vi til endring.

Ny person på laget Støtten fra Kavlifondet gjør at jeg får Susanne Nesse med meg som prosjektmedarbeider i år. Hun har en master i kosthold rettet mot skolemiljø. Masteroppgaven hennes handler om forbruk og kasting av skolemat. Susannes kunnskap passer perfekt inn i det vi holder på med. Dere vil derfor treffe både henne og meg i våre kanaler i år. Vi vil begge poste bilder, svare, dele og være kreative. Det er fantastisk for meg å få denne hjelpen. Da vet jeg også at vi kan holde trykket oppe selv om det nå er mange følgere. Og vi drømmer selvsagt om at @spisoppmaten skal vokse mye mer. Målet er jo å gjøre hele Norge - og gjerne flere utenfor landegrensen - til matreddere.

NY MATREDDER PÅ LAGET: Nå består ikke @spisoppmaten bare av meg og familien lenger. Vi har fått Susanne Nesse på laget.

Nytt skoleopplegg I tillegg til sosiale medier skal Susanne og jeg lage et nytt skoleopplegg for elever på 9. trinn som har mat og helse. Først og fremst til vi tilby dette i Oslo i år, men her har vi store planer. Gi oss en lyd om du selv går på 9. trinn, om du er lærer i mat og helse eller har barn på 9. trinn som har mat og helse nå. Da vil vi komme på besøk!

Gir bort hele overskuddet Kavlifondet deler ut hele overskuddet sitt til gode formål. Det betyr at hver gang du kjøper et produkt fra Kavli eller Q-meieriene så er du med og støtter opp om noe bra. Jeg må bare si at jeg føler meg veldig takknemlig og beæret over at Kavlifondeter er med og støtter opp om den jobben vi gjør. De vil selvsagt være med og jobbe for at vi skal nå FNs bærekraftsmål nummer 12,3; halvering av matsvinn innen 2030. Nå skal vi motivere enda flere til å bli matreddere og gjøre en forskjell for klima og miljø. Lurer du på hvordan matredding kan gjøre en forskjell for miljøet? Les mer her.

Mer om Kavlifondet Er du nysgjerrig på Kavlifondet så må du gå inn og se noen av de fine videoene de har laget eller lese mer på nettsiden deres. Klikk deg inn her.

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page