top of page

Gjenbrukskalender

For tredje året på rad skal vi bruke den samme julekalenderen. Det er en tom nøtteboks som er julepyntet. Vi kaller den bare for gjenbrukskalenderen. Eneste vi trenger i den nå er innhold. Her trenger jeg hjelp!

GJENBRUKSKALENDER: Her er gjenbrukskalenderen vår. Barna har en hver. En tom nøtteboks ble pyntet for tre år siden. Nå gleder alle seg til å finne den frem igjen. Men hva skal vi fylle den med?

Oskar på 11 og Matilde på snart 14 gleder seg til jul. Jeg derimot er som mange andre voksne, jeg får litt pustevansker bare jeg tenker på det. Jeg har allerede gjort ferdig en del julegaver, men er langt fra mål. Også er det denne julekalenderen da. Eller gjenbrukskalenderen. Hva skal vi fylle den med i år?

Trenger nye ideer Det var enklere for tre år siden da jeg hadde to barn. Nå har jeg plutselig et barn og en ungdom. Det er ikke like kult å putte lapper i kalenderen der det står at i dag skal dere få spise middag under bordet! Det var suksess før, men nå er nok det en heller dum ide.

Jeg tenker at vi skal finne på en del koselige ting sammen. Bake, pakke inn noe brukt som vi kan gi til andre, lage mat til småfuglene, besøke Pepperkakebyen, gå på konsert med mer. Men det er 24 lapper som skal i boksen. En ny hver kveld. Jeg skal jobbe mye i desember og har ikke alltid overskudd til å løpe ut på noe gøy om ettermiddagen. Så hvordan legge listen slik at det blir kjekt for oss alle? Jeg blir veldig glad for innspill.

Her kan du lese hva vi puttet i boksen i fjor: Oskars julekalender

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page