top of page

Lynkurs i matredding

Mange lurer på hvor de skal starte for å bli en matredder. Jeg gir deg et lynkurs på fem punkter. Får vi det til så får du det til!

Først og fremst. Vet du hva definisjonen på en matredder er? Den kommer her: "En matredder er en person som sørger for at spisbar mat ikke kastes. Det er en person som bruker sansene, er flink til å spise rester og som inspirerer andre til å redusere matsvinnet."

Vi trenger flere matreddere i Norge!

Lynkurs:

1) Bruk sansene, se lukt og smak på maten. Ikke heng deg opp i datoen. Husk at best før ikke betyr dårlig etter.

2) Ha en fast restedag i uken, gjerne restetorsdag. Denne dagen spiser du det du har i kjøleskapet.

Gjerne middagsrester fra tidligere i uken, du kan gjøre torskerester om til plukkfisk eller spaghettirester kan gjøres om til muffins.

3) Lag deilig lunsj av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiestedet eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

4) Kjøp varer på butikken som nærmer seg utløpsdato og redd de single bananene!

5) La det gå sport i å redusere matsvinnet hjemme hos deg. Hvem er best til å spise opp maten?

Vi er fire stykker i familien og jeg opplever at det å være en matredder er gøy for små og store. Det gir en god følelse, du gjør noe bra for klimaet og du sitter faktisk igjen med flere penger i lommeboken. Vinn-vinn-vinn!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page