top of page

Matreddertips før påske

Det nærmer seg påske og mange skal bort noen dager. Nå er det tid for å begynne å spise seg ut av kjøleskapet og planlegge påskens middager. Vi gir deg ti gode matreddertips før ferien!

KAOS? Litt for mye mat i kjøleskapet før påske? Nå er det på tide å ta kontroll! Foto: Christin Eide

Ti MATREDDERTIPS før ferien:

1. Få skikkelig oversikt over kjøleskap og frys helst en uke før du skal reise bort. Hva har du av mat? Planlegg middager frem til avreise. Bruk opp mest mulig av det du har.

2. Lag et skilt i kjøleskapet: Må spises snart - dette skiltet kan du selvsagt ha hele året, men ekstra effektivt før ferie. Det som er i hyllen med skiltet må du spise opp fordi det nærmer seg dato og det nærmer seg ferie! 3. Har du plass i frysen? Da kan du lage en gryte eller to av grønnsaker som du ikke får spist opp før ferien. Tenk så godt å komme hjem fra ferie til ferdig mat i frysen! 4. Har du meieriprodukter du ikke får drukket eller spist opp? Husk at det kan fryses ned om du har plass i frysen. Yoghurtrester kan helles i isbitbeger og fryses. Deilig å ta frem igjen senere og bruke i smoothie.

MATREDDERBRETT: Isbitbrettet kan brukes til å redde mye mat. Som f.eks yoghurt. Genialt med frosne yoghurtbiter. Foto: Christin Eide

5. Alt av frukt kan kuttes i biter og legges i bokser i frysen. Perfekt til smoothie ved en senere anledning.

6. Få noen du kjenner til å passe krydderplantene mens du er borte. Får du ikke "barnevakt" til krydderplantene? Da kutter du dem opp, legger i et isbitbrett og heller nøytral olje over. Da kan du ta frem en isbit eller to når du trenger litt krydder i en suppe eller gryte etter ferien. Da får du spist opp hele planten og slipper å kaste noe.

7. Mat du ikke får spist opp eller frosset ned kan du samle i et bærenett og ringe på til naboen. Noe de vil ha? Eventuelt høre med familiemedlemmer. Noen som vil være matreddere? Noen som ikke skal bort i påsken? Garantert! Påsken er sen i år og mange foretrekker bypåske i vårsolen.

8. Skulle du ha alt for mye mat i kjøleskapet, ingen plass i frysen og ingen i nærheten å gi den til, da legger du ut en annonse på finn.no. Gratis mat gis bort! Da gleder du noen andre :-)

9. Inviter venner til restefest før du skal dra. Får dere ikke spist opp alt så gir du vennene dine med seg noen bokser med mat når de går. Da har dere kost dere og du har fått spist opp maten du ellers ikke ville klart å ta vare på.

RESTEFEST: Inviter venner til å spise opp maten før påske, eller inviter til restefest en av påskedagene. Dette er utrolig kjekt! Foto: Christin Eide

10. Nå må du begynne å planlegge påskens middager. Er det noe av det du har i kjøleskap eller frys som skal spises? Hva må du handle inn? Er det mulig å legge inn noen restemiddager? Klart det! Inviter gjerne til restefest i påsken - det er bare kjekt og maten smaker ekstra godt!

Sjekk ut boken Flere gode matreddertips finner du i boken "Spis opp maten".

God påske!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page