top of page

Matredderboken er her!

Endelig er boken "Spis opp maten" på vei ut i landets bokhandlere. Den gir deg et lynkurs i matredding, 52 gode restematoppskrifter og lærer deg hvordan du kan spare både miljø og lommebok. Jeg er så fornøyd med resultatet og håper den vil bli brukt i de tusen hjem.

Det var i november 2017 jeg hadde første møte med Laila Madsø og Lars Røtterud hos Gyldendal. Det var Laila som hadde tent på bokideen min først. Nå måtte vi bare overtale Lars! Han så heldigvis potensialet og det var bare til å gå i gang med å skrive.

Sjokkert over all mat som kastes Jeg er ingen kokk og ingen ernæringsfysiolog. Min bakgrunn er som lærer, journalist og kommunikasjonssjef i renovasjonsselskapet BIR AS i Bergen. Det var mine opplevelser i avfallsbransjen som gjorde at jeg startet folkebevegelsen "Spis opp maten". Jeg ble rett og slett så sjokkert over på se mengdene med spisbar mat som blir kastet. Dette ønsker jeg å gjøre noe med.

Dyktige kokker har bidratt Boken "Spis opp maten" skal både lære deg, motivere deg og vise at det er gøy å være en matredder. Jeg er veldig stolt over å ha med meg dyktige kokker, ernæringsfysiologer, noen av følgerne mine og dyktige fagfolk som virkelig engasjerer seg for å redusere matsvinnet.

Boken kan brukes av hele familien, kollektivet, deg som bare vil lære mer om hvordan du kan bidra til et bedre klima og miljø og deg som ønsker å leve billigere i matveien.

Begge lanseringene er åpen for alle. Du er selvsagt hjertelig velkommen!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page