top of page

21. desember: EUs plastvedtak

I dag vil vi rett og slett fremsnakke EUs vedtak om å forby en rekke engangsartikler av plast. Flere medier skriver at forbudet trolig vil gjelde i Norge også. Det MÅ det!

FOTO: Klippet fra TV2.no

2018 har vært et år der miljøet har stått i fokus hos mange. Heldigvis! Nå må vi virkelig stå på videre.

Først om to år Denne uken fikk EU banket igjennom det varslede forbudet mot Q-tips, plastsugerør, plastbestikk og andre engangsartikler av plast. Men det trer i kraft først om to år. Det syns vi er litt lenge til. Vi er utålmodige!

Miljøbyråd Lan Marie Berg i Oslo sier til TV2.no: - Verden drukner i stadig mer plast. Det haster å gjøre noe. Hvert eneste minutt havner om lag 15 tonn plast i havet. Derfor er dette EU-vedtaket årets julegave til miljøet.

Fort dere! Vi er enig og ber politikerne i Norge om å stå på slik at når dette innføres så skjer det også her. Og la det gjerne gå raskere enn to år. Vi har ingen tid å miste!

Vær en bevisst forbruker I mellomtiden kan du være en bevisst forbruker og kutte bruken av engangsplast. Bytt plastsugerøret med ett i glass eller metall, trenger du Q-tips så kjøp dem som er laget av papp og ikke av plast. Invester i et gjenbruksbestikk som du kan ha liggende i vesken. Da trenger du ikke bruke plastbestikk! Her er mange enkle tiltak vi kan sørge for selv.

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page