top of page

20. desember: @planetbagsub

I dg vil jeg fremsnakke en gjeng elever på Sandsli videregående skole som jeg er mentor for. De har laget en ungdomsbedrift som heter PlanetBags UB. De lager tøyposer som skal erstatte plastposene.

Det er Sara Tyssebotn Berg, Andreas Juuhl Tangnes, Sara Hjertholm Ronesen, Kevin Grutle og Lars Horn som står bak ungdomsbedriften. De ønsket å lage en bedrift som gjør en forskjell for miljøet.

Hadde mange ideer De vurderte mange ulike ideer, men falt ned på at de vil lage noe som også ungdommer kan bruke for å kutte plast. Da ble det tøyposer som kan brukes til frukt og grønt, bakervarer og mye mer.

Produsert lokalt PlanetBags UB fikk produsert posene lokalt hos Nordnes Verksteder. Elevene har vært på besøk hos Nordnes Verksteder og de var stolte av at det er arbeidstakere med ulik bakgrunn som har produsert tøyposene. Nordnes Verksteder skaper nemlig utviklingsmuligheter og tilpasset arbeid til ulike mennesker.

Ungdomsbedriften PlanetBags UB er en del av programmet til Ungt Entreprenørskap Hordaland. Dette er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Tenker grønt Har du lyst til å kjøpe noen tøyposer så kan du kontakte PlanetBags UB via Instagram-profilen @planetbagsub eller sende en mail til: planetbagsub@gmail.com

Vi digger at ungdommer tenker grønt!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page