top of page

16. desember: @amaliaplukkeropp

Har du fulgt Amalias reise det siste året? Hun har vært rundt i hele landet og satt søkelys på plasten som ligger i naturen. Hun har kommet seg rundt i det hun selv kaller en "Zero Waste Van". Akkurat nå driver hun "Den grønne julekalenderen". Denne jenten er inspirerende og må følges!

Amalia har studert interiørdesign, men har hatt et friår for å plukke avfall og formidle hva hun har sett og opplevd. Hun var nemlig satt ut over mengdene plast hun så lå slengt i naturen og i havet. Det ville hun gjøre noe med.

Viktig å samarbeide - Det siste året har vært spennende, morsomt, slitsomt og veldig lærerikt. Jeg har utfordret meg selv og jobbet med noe jeg tror og brenner for. Samtidig har jeg lært hvor viktig det er å samarbeide og være rundt menneske som har de samme verdiene som deg, forteller Amalia.

Zero Waste Van Vi er jo litt nysgjerrig på dette Zero Waste Van-prosjektet. Målet var at bilen skulle gå på brukt frityrolje.

- Zero Waste Van-prosjektet startet som en ide etter å ha plukket mye søppel ute i naturen. Tankegangen var at det finnes ikke søppel, kun ressurser. Det meste av prosjektet gikk som planlagt, men jeg slet med å få bilen til å gå på brukt frityrolje. Jeg var dessverre nødt til å kjøre en del på diesel, fordi bilen slet på frityr, sier hun.

Selv om ikke alt gikk helt som planlagt er Amalia glad og fornøyd for at hun gjennomførte prosjektet.

Har lært mye - Det går ikke alltid etter planen - og det er greit. Det er slik man lærer og utfordrer seg selv, sier hun klokt.

Hun håper at hennes reise kan inspirere andre til å tørre å gjøre noe de har lyst til, uansett hva det måtte være. Så må man ikke bry seg om hva andre tenker eller om det går helt som planlagt.

Den grønne julekalenderen Akkurat nå bruker Amalia tid på "Den grønne julekalenderen". Den kan du sjekke ut på hennes Instagram-profil.

Amalia er hemmelighetsfull om hva som skjer videre med henne nå. Vi heier masse og gleder oss stort til å følge reisen hennes videre. Den har jo egentlig bare akkurat startet!

Følg @amaliaplukkeropp du også!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page