top of page

15. desember: @scandinavian.foodie

Har du fått med deg siden @scandinavian.foodie som Marie Thrane står bak på Instagram? Hun skriver masteroppgave om holdninger til bærekraftig kosthold. Da er det ikke så dumt å ha en egen Insta-profil om temaet.

Marie skriver selv: Jeg holder på å skrive masteroppgave om holdninger til bærekraftig kosthold, og hvordan disse har endret seg de siste ti årene. Jeg studerer Folkehelsevitenskap og er opptatt av hvordan vi kan kombinere helse og klima, med fokus på et mer plantebasert kosthold, mer lokalt og i sesong, og mindre matsvinn.

Inspirerer til mer hjemmelaget mat

Gjennom min Instagramprofil @scandinavian.foodie prøver jeg derfor å inspirere til å lage mer hjemmelaget mat, som ikke alltid trenger å inneholde kjøtt. Så håper jeg noen har en liten meg på skulderen når de handler eller kikker i kjøleskapet og at det får de til å tenke litt mer bærekraftig i hverdagen 😊

Tips om restemat Jeg legger ofte ut tips til restemat og hvordan vi kan lage noe nytt ut av det vi har! For eksempel tørre tacolefser til pizza, brokkoli og blomkål eller andre grønnsaksrester til suppe (husk stilken!) eller en gammel blåskjellsuppe fra fryseren som ble en nydelig risotto. Mitt beste middagstips er å samle de grønnsakene du har sammen med masse indiske krydder og kokosmelk, helle oppi en boks kikerter og linser så har du middag og lunsj lenge!

Gi bort hjemmelaget krydder

Til jul i fjor ga jeg bort hjemmelaget taco- og pizza/pasta-krydder, det ble en hit! Noen fikk også hjemmelaget bivoks-papir, av stoff fra en gammel duk og bivoks som jeg fikk gratis fra en nabo via appen nabohjelp. I år kommer nok flere til å få klementinmarmelade, noen slitne klementiner får nytt liv med litt sukker og varme 😊

---------------

Vi oppfordrer deg til å følge Marie og @scandinavian.foodie på Instagram!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page