top of page

14. desember: @iverogevne

Har du barn og drømmer om å få dem med deg for å lage mat på kjøkkenet? Da må du følge Iver & Evne. Dette er et matkonsept for barn som vil lære å lage mat og for voksne som vil støtte og veilede.

Det er trebarnsmoren Torill Steinback Hoel som står bak konseptet som består av oppskriftskort som små og store kan bruke sammen. Torill vil at alle barn skal oppdage matgleden ved å lage god mat med de voksne.

Skap matglede sammen - Matgleden skaper vi sammen over tid og jo mer vi får til, jo morsommere blir det, forteller Torill. Det er hun som har utviklet konseptet, mens broren er grafisk designer. Konseptet baserer seg på et formspråk som fenger barn og inneholder verktøy som gjør det enklere å involvere barn i hverdagslig matlagingen. Iver & Evnes oppskriftsmetode ligner et brettspill og kan tas i bruk fra 4-5-årsalder.

- Vi vil at Iver & Evne skal bidra til at barn opplever selvstendighet og mestring på kjøkkenet fra de er små. Og videre at det blir lettere å skape de gode stundene med barna på kjøkkenet, selv i en travel hverdag, sier Torill.

Julegavetips Iver & Evnes mest miljøvennlige og meningsfulle julegavetips må derfor være å bruke tid på å lage spiselige julegaver sammen med barna. F.eks. noen julekaker eller granola i gjenbruksglass og med barnas tegninger som etikett!

- Mitt beste miljøtips forøvrig er kunnskap! Kunnskap om smak, råvarer og matlagingens grunnteknikker! Tilegner man seg dette, blir det lettere å være kreativ og lage god mat ut av det man har i skapet, sier Torill entusiastisk.

Grunderselskap i vekst Iver & Evne er et lite gründerselskap i vekst. Hvis du ønskerå kjøpe matkortene så kan de kjøpes på nettsiden deres. Der finner du også mer informasjon om konseptet. Sjekk iverogevne.no

Følg dem gjerne på Facebook og Instagram: @iverogevne

GRUNDER VI HEIER PÅ: Torill Steinback Hoel. Den dyktige damen bak Iver & Evne.

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page