13. desember: @smakdet

December 13, 2018

På selveste Luciadagen er det @smakdet vi vil fremsnakke. Tora Haslum Myklebust ønsker å vise at  plantebasert mat er sunt, smakfullt, godt og enkelt å lage. I tillegg er det bra for klimaet vårt. I dag får vi oppskrift på veganske lussekatter. Kanskje du vil prøve deg på oppskriften?

 

SMAK D: Tora, jentene Hedda på 11 år, Oda på 8 år og mannen Skjalg, er alle med på Smak DET-prosjektet. Vi digger at det er et familieprosjekt!

 

 

- Smak D gir deg enkle, grønne mattips, med stort sett ingredienser fra nærbutikken. Noe som både er bra for helse og klima, forteller Tora entusiastisk. 

 

Spennende planer
Hun har nylig startet prosjektet og har mange spennende planer fremover. 

 

Siden det er Luciadagen i dag så gir Tora oss oppskriften på veganske lussekatter. Hun testbakte i går og barna kunne begge fortelle at de smakte supergodt!

 

Veganske lussekatter, gir 10-12 boller:
75 gram smeltet vegansk smør
2,5 dl mandelmelk
7 dl mel
25 gram gjær
1 gram safran eller gurkemeie
75 gram sukker
1 ts kardemomme
En klype salt

 

La deigen heve i ca. 20 minutter. Pensle bollene med mandelmelk og sett i rosiner. La dem steike i 8-10 minutter på 250 grader. 

 

 

Lykke til!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

MATREDDER TIPS

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com