top of page

11.desember: @kompassmat

Vet du hva denne gjengen gjorde i går? De laget mat til Nobelmiddagen! Kompassmat fikk det ærefulle oppdraget og de leverte mat med nydelige smaker. Wow, denne gjengen må du rett og slett følge. De skaper arbeidsplasser for ungdommer og de redder overskuddsmat.

Jeg møtte Sherry og Anders, to av lederne av Kompassmat under Matredderdagen til Matsentralen i november. Jeg hadde lenge fulgt dem på Instagram og visste at de gjør en god jobb. Men det var så fantastisk å treffe dem og se hvordan de sammen med en stor gjeng dyktige ungdommer tryllet om overskuddsmat til de beste menyer.

Sysselsetter ungdommer Kompassmat lager ikke bare god mat av overskuddsmat, de sysselsetter også ungdommer mellom 15-25 år. Ungdommene lærer verdien av ivaretakelse av maten som dyrkes. Dermed lærer de også mye om seg selv. Måler er at alle ungdommene som er innom Kompassmat skal ut i vanlig jobb. Noen jobber kort tid hos dem, andre i flere år.

Oppdrag på Nobelmiddagen

Denne uken hadde de altså det ærefulle oppdraget å lage mat til selveste Nobelmiddagen. Det oppdraget tok de på strak arm. Kompassmat er nemlig et cateringselskap som lager deilig mat av overskuddsmat og selger videre til dem som måtte ønske det.

Dette er med andre ord et prosjekt med mange gode ringvirkninger. De gir ungdom en jobb og en utdannelse, de redder mat og de skaper et fantastisk samhold innad i selskapet. Det er ikke rart at vi heier på jobben denne gjengen gjør. Dere er fantastiske!

Spre ordet om dem! Følg og støtt @kompassmat - bestill mat hos dem neste gang ditt selskap skal ha catering på Østlandet. Jeg håper vi snart får gjengen til å åpne på Vestlandet også!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page