top of page

10. desember: @fattig.student

Har du hørt om @fattig.student på Instagram? Det er Karen Elene Thorsen som står bak den raskt voksende siden. Hun har selvsagt mange studenter som følger henne for å få tips og råd til hvordan leve miljøvennlig og billig som student. Men her kan vi alle plukke opp noen gode tips i hverdagen.

Les hva Karen Elene sier selv om siden sin:

Mitt navn er Karen Elene Thorsen, og jeg står bak instagramkontoen @fattig.student. Jeg legger ut oppskrifter og tips til å leve billigst mulig på studentbudsjett, men samtidig kunne spise god og næringsrik mat.

Start i ditt eget hjem Etter jeg flyttet hjemmefra, har jeg blitt mye mer opptatt av å kaste minst mulig mat. Ikke bare er det godt for lommeboka, men du redder også miljøet i samme slengen! Så det beste tipset jeg har til å bli mer miljøvennlig, er å starte i ditt eget hjem. Prøv å bruk opp alt man har i skuffer og skap før det eventuelt blir dårlig. Her er noen av de tingene jeg gjør for å unngå å kaste mat:

- Ta med deg restene av gårsdagens middag til skolelunsj.

- Frys ned alt som fryses kan! Slitne grønnsaker til neste ukes wok, frukt og bær til smoothien, oppkuttet brød, så du lett kan ta opp de skivene du trenger uten å måtte tenke på at resten av brødet blir tørt. En annen ting mange ikke vet er at de fleste meieriprodukter også kan fryses ned! Matfløte- og melkeskvetter, og osterester kan fryses ned og brukes i oppvarmede retter når det trengs.

- Dersom maten har gått ut på dato, bruk «se, lukte, smake»-regelen. Det meste er brukelig flere dager etter datostemplingen.

Når det kommer til julegaver, så skal jeg lage masse hjemmelagde julegaver i år. Jeg har delt en del oppskrifter på instagramkontoen min som både er miljøvennlig og budsjettvennlig!

Her er det med andre ord bare til å starte å følge @fattig.student på Instagram og la seg inspirere!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page