top of page

8. desember: @radicalbroccoli

Har du fått med deg søstrene Anette og Susanne som står bak Radical Broccoli? De prøver å leve så miljøvennlig som mulig og motiverer oss andre til å gjøre det samme. I dag gir de oss noen miljøvennlige julegavetips og innspill til to endringer som kan gjøre deg grønnere!

Du kan følge miljø-søstrene i mange kanaler. Vi liker å følge @radicalbroccoli på Instagram, men nå har de også lansert sin egen podcast. Til neste år kommer de med bok. Vi gleder oss!

Leve mer miljøvennlig Vi utfordret Anette og Susanne til å komme med to tips til å leve litt mer miljøvennlig. Her er deres forslag:

1) Lag verdens kuleste resirkuleringsstasjoner hjemme på kjøkkenet. Engasjer hele familien til å resirkulere. Ha som mål å få minst mulig restavfall - hva med å ha en intern konkurranse?

2) Spis grønnere så ofte du kan og lek deg frem på kjøkkenet med nye matretter. Å kutte ned på kjøtt og meieriprodukter er noe av det beste vi kan gjøre for planeten!

Miljøvennlige julegavetips @radicalbroccoli har også to gode og miljøvennlige julegavetips til oss: 1) Matboks i 100% rustfritt stål Den er genial å ha med på jobb, skole og reise. Maten holder seg godt og boksen kan brukes om og om igjen. Den er fri for BPA, ftalater, bly og aluminium. Hva med å legge et skikkelig koselig julekort inni boksen?

Se eksempel her.

2) Bivokspapir Bivoksemballasje er et perfekt alternativ til plast- og aluminiumsfolie. Maten holder seg godt og den kan brukes om og om igjen i et helt år. Den kan også vaskes med såpe. De finnes i utrolig mange varianter slik at alle i familien kan få hver sin. Denne finnes både i vegansk og ikke-vegansk variant. Den kan komposteres eller kastes i restavfallet.

Vi heier stort på Radical Broccoli og gleder oss over at de bruker så mye tid og energi på å påvirke alle følgere til en miljøvennlig livsstil. Dere gjør en forskjell. Stå på videre!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page