top of page

7. desember: foodlist.no

Tomas Elton Haug er mannen bak appen Foodlist. Han er en matredder av rang og jobber hver eneste dag for at vi skal redusere matsvinn i Norge. Derfor heter han også @wearefoodheroes på Instagram!

ILDSJEL: Tomas er en ivrig matredder. Han har redusert stilling i vanlig jobb for å jobbe med appen Foodlist.

Foodlist kan du lese mer om på hjemmesiden deres www.foodlist.no eller på Facebook

Appen er gratis og enkel å bruke. Du må bare laste den ned og se etter mat med kort holdbarhet når du handler. Kjøp det du trenger og ta et bilde av maten som er igjen i butikken. Bildet poster du på appen og forteller at f.eks Kiwi i Asker har masse nedpriset mat som nærmer seg dato som må reddes!

Drømmer om en folkebevegelse - Da vi startet Foodlist i 2016 hadde vi en drøm om å skape en folkebevegelse der mange deler informasjon om mat med kort holdbarhet i butikkene. Dette for å unngå matsvinn. Foreløpig er det blitt en lokal bevegelse i hjemkommunen min; Asker, forteller Tomas.

- Drømmen er fortsatt at mange vil bruke Foodlist-appen når de handler og på den måten være med og redusere matsvinn, fortsetter Tomas.

Vi skulle gjerne hatt flere ildsjeler og mathelter som Tomas!

Porsjonsmåler for spaghetti - Nå er det snart jul og vårt tips til en gave som bidrar til å redusere matsvinn er en porsjonsmåler for spaghetti. Den kan du lage selv! Hullene er henholdsvis 3,5 cm, 2,5 cm, 2 cm og 1,5 cm brede. Så må du finne ut hvor mye spaghetti du trenger hver gang du skal lage det. 2,5 cm eller 3,5 cm, sier Tomas.

HJEMMELAGET: Dette er et fint julegavetips. Da går spaghettisvinnet ned i familien!

Lån verktøy om ikke du har selv

Porsjonsmåleren er det Tomas sin sønn, Nicklas, som har laget med en hullsag. Har du ikke dette så kan du spørre naboen om hjelp eller gå på Clas Ohlson eller Maxbo og låne utstyr.

Det julegavetipset digger vi! Følg gjerne Foodlist på Facebook eller @wearefoodheroes på Instagram!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page