top of page

3. desember: @eco_tom

Har du hørt om @eco_tom? Hvis ikke må du begynne å følge ham på Instagram for masse inspirasjon. Han jobber i renovasjonsselskapet ROAF og er en aktiv syklist på elitenivå. Han er spesielt opptatt av å fjerne forsøpling og redusere forbruket i sporten. Et forbilde!

@eco_tom heter egentlig Thomas Rem og er over snittet miljøengasjert. Her gir han deg fem gode miljøtips i prioritert rekkefølge. Da har vi alle noe å strekke oss etter i det nye året:

  1. Prøv et flyfritt år! Vi får ofte høre at flyreiser bare står for 2% av verdens utslipp, men for nordmenn er dette nærmere 15% i gjennomsnitt.

  2. Innfør 1 zero waste tiltak i måneden! Å bytte til en bambustannbørste redder ikke verden, men det finnes utrolig mye du kan gjøre og det viktigste er når det endrer mindsettet ditt👊🏻

  3. «Bare død fisk følger strømmen». Ikke vær redd for å gå din egen vei og inspirere andre til å følge etter, det føles så sinnsykt godt😀

  4. Bytt til et plantebasert kosthold for deg, planeten og dyrene🌱

  5. Prøv dumpsterdiving og vis følgerne dine elendigheten! Gøy med gratis mat, men etterhvert blir man miljødeprimert🤷🏼‍♂️

AKTIV SYKLIST: Thomas sykler på elitenivå og påvirker sine medsyklister til å tenke mer på miljøet.

AVFALL: Vi kaster enorme mengder med avfall hvert eneste år. Rundt 430 kg hver og en av oss. Ikke rart Thomas ønsker å få til en endring!

ENGASJERT: Thomas Rem har god kunnskap om miljøet pga sin jobb i avfallsbransjen. Det glimrende med Thomas er at han bruker stemmen sin og prøver å få til en endring. Vi heier stort på @eco_tom!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page