top of page

1. desember: reddverdenduogsaa

Når tre jenter på 15 år lager en Instagram-profil fordi de vil være med og redde verden, da jubler jeg. Møt Johanna, Ella og Miriam i vår første luke av årets fremsnakk-kalender!

Vi er tre jenter på 15 år som har Instagram-brukeren @reddverdenduogsaa. Vi heter Johanna, Ella og Miriam, og vi holder til i den lille byen Horten i Vestfold. Vi startet brukeren i september 2017 i forbindelse med et skoleprosjekt.

Tips og inspirasjon

Oppgaven gikk ut på å bli mer bevisst på klimakrisen og finne ut hva vi som enkeltpersoner kan gjøre for å redde verden litt. Det førte til at vi satte oss ordentlig inn i temaet og opprettet @reddverdenduogsaa. Målet vårt er å nå ut til flest mulig enkeltpersoner og inspirere gjennom Instagram. På brukeren vår deler vi tips og inspirasjon til små og store miljøvennlige hverdags ting. For det er nettopp det vi tror hjelper. Hvis alle gjør små og enkle forandringer i livet sitt, kan vi gjøre store forskjeller sammen!

Finn deg noe som DU kan få til i din hverdag, travel eller ei! Du kan for eksempel bruke handlenett i stedet for plastposer på butikken. Dit kan du også ta med egne flerbruksposer til varer som kjøpes i løsvekt. Noe vi har kuttet ut er sugerør og engangskopper.

I stedet for å bli helt vegetarianer som er krevende for mange, kan du ha noe kjøttfrie dager i uken eller en kjøttfri middag iblant. Prøv å redusere forbruket ditt, for overforbruk er faktisk det største miljøproblemet. Som tenåringsjenter kan det være vanskelig for oss, men vi synes det er viktig at nå som vi har satt i gang med å bli mer miljøvennlige, kan vi strekke oss lenger og utfordre oss selv.

Etter en stund med enkle miljøvennlige løsninger, vil du sannsynligvis merke at det ikke er vanskelig i det hele tatt! Vi har erfart at vi bare får lyst til å gjøre mer og teste nye ting, og vi blir motiverte til å gjøre mer for å redde verden!

23 dager til julaften I dag er det 1.desember og det er 23 dager igjen til julaften! Vi er så heldige og fått lov til å åpne Spis opp maten sin julekalender med å dele tips til hvordan du kan gjøre julen og adventstiden mer miljøvennlig. I fjor lagde vi jentene en adventskalender til hverandre med koselig ord om hverandre hver dag. Vi brukte tomme doruller til å lage små gaveesker til lappene. Vi slapp mange småting og unødvendig emballasje ved å gjøre dette! I år har vi bestemt oss for å ha en kalender der vi skriver små gjøre-ting på en lapp hver dag.

For eksempel gi fem klemmer, gi kompliment til en venn eller bruke et plagg som du ikke har brukt på lenge. Vi legger også sjokolade i et gammelt syltetøyglass eller liknende ved siden av. Bilder av kalenderen vil også komme på Instagram!

Gi bort noe brukt De fleste pleier å bruke mye penger til årets julegavehandel. Hva med å gjøre noe annet i år? Gå innom en bruktbutikk i nærområdet eller se på Finn.no og oppdag alt det fine de har! Noe annet som garantert faller i smak er en opplevelsesgave; Pakk en god matpakke og gå en tur i skogen eller ta en tur til en fornøyelsespark. Et spandert kafébesøk er også alltid koselig. Det er så mange muligheter der ute, bare fantasien setter grenser på hva slags julegaver du kan gi!

Hvis du vil ha flere tips og se hva vi gjør så er du velkommen til å besøke brukeren vår på Instagram; @reddverdenduogsaa

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page