top of page

Oskars julekalender

I år oppfordrer Oskar på 10 år alle til å lage en miljøvennlig julekalender. Ta en tom nøtteboks og tryll den om til en kalender som åpnes hver dag frem til julaften. Boksen fylles med opplevelser, oppfordring om å være snill med andre og tid!

JULEKALENDER: Så enkelt kan det gjøres. En tom nøtteboks gjøres om til julekalender.

- Jeg drømmer om å få en kinobillett i julekalenderen i år, sier Oskar. Han har så lyst til å se den nye Grinchen-filmen og han vil at hele familien skal være med.

- Det er kjekt når hele familien gjør noe sammen. Dessuten har jo storesøsteren min lyst til å se den også, forteller Oskar.

Stas med gjenbruk av kalender Han er kjent med å ha en nøtteboks som julekalender. Det er tredje året vi går for denne varianten. Kalenderen var han med og lage selv og han synes det er stas å finne den frem igjen.

- Jeg ble glad når jeg så julekalenderen igjen, forteller han!

Morsomme ting i kalenderen I kalenderen putter vi alt fra opplevelser til utfordringer og tid sammen. Og kanskje ting som er litt unormalt å gjøre til vanlig. Som å spise middag under middagsbordet (jepp, det var morsomt!) og få ha overnattingsbesøk midt i uken - selv om det er skole dagen etter.

Her er det bare å bruke fantasien. Vi kan hjelpe deg litt på vei, men anbefaler også sortere.no sin julekalender. De kan gi deg mange gode tips til en litt mer miljøvennlig julefeiring.

Her er noen av våre kalenderideer: En kakeform i nøtteboksen - i dag skal vi bake kakemenn Oppskrift på meiseboller - vi skal lage mat til småfuglene! I dag skal du glede en venn -fortell hva du gjorde når vi spiser middag Garn til hekling av julegaver Rester av lys - vi skal dryppe nye lys I dag skal du få ha en venn på overnatting selv om det er midt i uken! Kinobilletter til julefilm Gjør en melkekartong om til et fuglehotell Pakk inn en leke eller ting du ikke bruker. Gi til Kirkens bymisjon. I dag skal vi på hodelykt- og kveldsmattur Barnas dag - dere bestemmer alt! I dag spiser vi middagen under spisebordet! Vi lager muslibarer til romjulsturer Aketur - om det er snø Vi leser en julehistorie sammen Middag på bål ute Kveldsmatpiknikk på et teppe i stuen Spillkveld Byttedag med venner – avtal gjerne med en annen familie! Gå på biblioteket og lån julebøker Bake julegodter Perle julepynt I dag skal vi ha juleverksted og lage julegaver Inviter venner på restefest! En sjokoladefigur - gjerne en tennisracket i sjokolade. Det er tradisjon for mange i Bergen.

BARNA KAN PYNTE BOKSEN SELV: La barna pynte boksen selv. Husk at denne julekalenderen også passer fint å bruke til voksne. Du bare tilpasser hva du har oppi hver dag!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page