top of page

Meny redder 20 000 blomkål

Veldig kjekt når Vegard Kjuus, leder for Meny, i går ga meg en lyd og sa at vi redder den økologiske blomkålen! De har kjøpt inn hele partiet med blomkål som stod i fare for å bli kastet. Nå er det opp til deg og meg å kjøpe blomkålen og lage noe godt av den!

På grunn av en varm og tørr sommer står masse frukt og grønnsaker i fare for å bli kastet. Derfor må vi regne med mer snål frukt og grønt i butikkene fremover. Det har vi sagt lenge at vi vil ha, men nå er det en litt spesiell situasjon som gjør at vi faktisk får det. Da må vi forbrukere vise at dette kjøper vi. Grønnsakene smaker jo akkurat det samme selv om de har litt rar fasong.

Bonden fikk hjelp Bonden på Åsnes som hadde overskudd av økologiske blomkål var helt fortvilet da han så at mange av dem gjerne måtte gå til grisemat. Men det hjelper å strekke ut en hånd. Da får man ofte hjelp!

NRK laget først en sak om den fortvilte bonden, så hev bloggeren GreenBonanza og vi oss på og dermed begynte ballen å rulle. Litt over kl. 17 i går ga Meny beskjed om at de tar tak. Det liker vi!

Nå er det opp til oss Men det hjelper ikke at Meny redder blomkålen om ikke vi forbrukere kjøper blomkål og lager noe godt ut av den. Jeg spurte dere på Instagram i går, hva kan vi lage av blomkålen? Det strømmet inn med mange gode svar. Her er noen av dem:

Gratinert blomkål med bacon Blomkålsuppe Bruke blomkål i taco i stedet for kjøtt! Blomkålris - ett blomkålhode, en halv sitron, ett hvitløkfedd, salt, pepper og smør. Riv blomkålen på rivjer og press over sitronsaft. Krydre med salt og pepper, finhakk hvitløk og ha i panne. Ta blomkålen i pannen og fres på middels varme i 2-3 minutter. Deilig tilbehør til kjøtt og fisk eller i en salat. Tortillalefser

Tikka masala med blomkål, i stedet for kylling

Del opp blomkålhodet, pensle med olje, krydre med karry, salt og pepper, inn i ovnen på 200 grader. Bruk blomkål i den hvite sausen til lasagne!

Lag pizzabunn av blomkålen: ta blomkålen i en blender, bland i fire egg, litt olje og salt og dermed har du deig til pizzabunn! Kjevle ut og ta den i ovnen i 5-10 min før du tar på fyll og steiker ferdig. Lag gratenger av den Ha den i lapskausen Veganske blomkålvinger Damp brokkolien og fryse den ned etterpå. Da kan du ha den i smoothie! Blomkålkremet pasta Dipp Bruk blomkål som kjøtterstatning på mange retter! Grillet blomkål Kok blomkålen mør og bland den med smør og salt - deilig blomkålmos Quinoa med blomkål APehjerne - dette må du rett og slett bare google! Pasta med blomkålpure

Det er med andre ord så utrolig mye deilig du kan lage av blomkål. Vi skal prøve oss på blomkålris i dag. Det høres så godt ut!

Du kan også sjekke ut bloggen til GreenBonanza. Hun har laget masse deilig med blomkål. La deg inspirere!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page