top of page

Knekkebrød som er #ikkedårligetter

For noen år siden bakte jeg ofte knekkebrød. Så ble vi litt lei. Etter ferien i år fant jeg masse frø i skapet som hadde passert dato for lenge siden. Her måtte noe gjøres. Minstemann i familien jublet da knekkebrødproduksjonen var i gang igjen!

Jeg er så glad for at begrepet "Best før, men ikke dårlig etter" har satt seg. Da jeg fant linfrø, kli og honning i skapet som hadde passert dato med noen år, så visste jeg at det fortsatt kunne spises. Det var bare til å røre sammen ingrediensene til knekkebrød og spise opp maten!

Det kan godt være du har laget knekkebrød i en årrekke, men jeg gir deg likevel min favorittoppskrift. Det fine med den er at du kan tilføre og trekke fra litt etter hva du har i skapet. Har du ikke linfrø, så tilsett litt mer solsikkefrø.

Oppskrift: 3,5 dl grovt speltmel eller rug (jeg hadde bare fint speltmel så det ble brukt denne gangen) 3,5 dl havregryn 2 dl solsikkekjerner 1,5 dl sesamfrø 1 dl linfrø 1 dl kruskakli/havrekli 1 ts salt 1 ts honning (kan droppes) 7 dl lunktent vann Fremgangsmåte: Bland sammen alt det tørre. Rør honningen ut i vannet. Blant det våte med det tørre. La røren stå og trekke litt i bollen før du fordeler den på to bakebrett. Ha bakepapir under. Bruk en slikkepott og prøv å få massen jevnt utover.

Varm ovnen til 160 grader. Sett begge brettene inn samtidig. Ta ut etter 10 minutter. Da bruker du et pizzahjul eller en kniv til å dele opp knekkebrødene. Sett begge brettene inn igjen. La stå i en time til. Bytt plass på brettene ca. hvert 15 minutt. Baker du dette om kvelden så skru av varmen etter en time og la knekkebrødene stå i ovnen til dagen etter. Da blir de ekstra crispy og gode. Har du ikke mulighet til det så tar du dem ut og lar dem avkjøle seg. Så knekker du dem enkelt opp i sporene du har laget. Oppbevar dem i en lufttett boks.

Smaker veldig godt med hvitost og norske bringebær!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page