top of page

Nøttesmør av nøtterester

Har du masse nøtter liggende i skap og skuffer som aldri blir spist? Lag nøttesmør at det så forsvinner det på et blunk. Smaker nydelig!

Nøttesmør passer like god på en vaffel eller pannekake som på en brødskive eller kjeks. Jeg spiste det sammen med litt jordbær på toppen. Skikkelig godt.

Nøttesmør er lett å lage, men du trenger en foodprosessor eller blender for å mikse det sammen.

Ingredienser: 500 g diverse nøtter - jeg brukte cashewnøtter og valnøtter (eller hjernenøtter som vi kaller dem. De ser jo ut som en hjerne og gir gode næringsstoffer til hjernen!!) 1-2 ts honning 1 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje uten smak Fremgangsmåte: Kjør nøttene i blenderen. Mos til en jevn masse. Tilsett honning. Jo mer honning, jo søtere blir smøret. Husk at konsistensen skal være slik at du kan smøre det på en kjeks, skive eller pannekake!

Smøret holder seg godt i et lufttett glass i kjøleskapet. Klarer du ikke spise alt selv så kan dette være en kjempefin gave å gi bort!

Lykke til!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page