top of page

Supergodt bananbrød

Noen ganger blir baksten bare helt fantastisk, supergod. Dette bananbrødet er et sånt eksempel. Det smaker så godt! Når du i tillegg kan redde noen brune bananer og trylle om til deilig bakst, da er det bare til å sette i gang!

Vi hadde tre sorte (!) bananer i fruktkurven. De hadde lagt alt for lenge og så ikke spesielt pene ut. Men hos oss kaster vi aldri bananer. Alle i familien vet at jo sortere bananene er, jo søtere er de. Fruktsukkeret har da gått fra bananskallet og inn i selve banankjøttet.

Det fine med brune eller sorte bananer er at de kan brukes i bakst og erstatte vanlig sukker. Vi synes dette bananbrødet er både sunt og godt. Barna hadde rester med seg til lunsj på skolen i dag. Det ble fort spist opp!

Ingredienser: 3 brune eller sorte bananer - mos godt med en gaffel 3 egg 2 dl fint speltmel 2 dl havregryn 2 ts vaniljesukker 1,5 ts bakepulver 2 dl melk - gjerne en som har passert dato 3 ss rapsolje

Bland alt sammen og helle i en brødform. Inn i ovnen på 180 grader i 45-50 minutter.

Lykke til!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page