top of page

Har du en matredder-ide?

Reklame // Du har kanskje fått med deg at jeg har vært rundt på skoler i Bergen og holdt foredrag om hvordan vi alle kan bli matreddere? Nå har jeg begynt på en liten skoleturne i Oslo. I tillegg er nettsiden matredder.no på luften og Q-meieriene og jeg er på jakt etter din matredder-ide.

For to år siden utfordret jeg Q-meieriene til å endre datomerkingen på sine produkter til "Best før, men ikke dårlig etter". Utfordringen tok Q-sjefen Bent Myrdahl med en gang. Hans medarbeidere jobbet på spreng i kulissene for å få dette til, mens jeg maste og purret dem via sosiale medier.

Ekte engasjement Da datomerkingen var et faktum i april i fjor, vant jeg og familien Q-meierienes "innovasjonspris". Vi hadde nettmøte hjemme på vårt kjøkken og jeg ble med i et matsvinn-panel hos Q. Det var kjekt å bli kjent med et selskap som ikke bare pratet om at de ville redusere svinnet for å tjene mer penger. Her var det tydelig at det var ekte engasjement.

Hva skjer når toppledelsen har ekte engasjement? Jo, da smitter det som oftest over på resten av bedriften. Det er det tydelig at det har gjort både i Q-meieriene og hos Kavli, som eier Q.

Det var derfor utrolig gøy å få samarbeide med Q-meieriene for å lage et skoleopplegg om matsvinn tilpasset 4.-7. trinn, samt holde en del presentasjoner i skolen og motivere barn og unge til å komme opp med sine gode ideer til hvordan vi kan redusere matsvinnet i Norge.

Når jeg er rundt på skolene så ser jeg at engasjementet for både miljø og reduksjon av matsvinn er stort blant den oppvoksende generasjonen. Jeg blir rett og slett så motivert til å jobbe videre med dette - fordi barn og unge er så reflektert og engasjert!

Gratis skoleopplegg kan lastes ned Hvis du lurer på hva skoleopplegget går ut på, eller ønsker du at det skal gås igjennom på din skole? Da kan du laste det ned gratis her. Du kan også sende meg en mail, så kanskje jeg kan komme innom din skole!

På nettsiden matredder.no ligger det mange filmer, matredderetips, skjema for diverse undersøkelser hjemme og restematoppskrifter. Vi håper dette vil inspirere deg til å bli en matredder og redusere eget matsvinn.

Vi vil ha din ide! Er du mellom 9-13 år og har en god matredder-ide? Da må du gå inn på matredder.no og registrere ideen. Kanskje er det akkurat du som vinner selveste Matredderprisen 2018! Denne skal deles ut på Vulkan i Oslo den 19. juni. Her blir det et kjempeopplegg med fokus på matredderne. De som har den beste matredder-ideen vil også bli invitert til å bli med.

Er du ikke i aldersgruppen så må du tipse noen du kjenner som er det. Tenk å vinne selveste Matredderprisen 2018! Den henger høyt. Bli med da!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page