top of page

Arme riddere oh la la!

Reklame // - Mamma, hvorfor har vi ikke laget dette før? Niåringen smiler fra øre til øre over sitt fat med arme riddere toppet med vaniljeis og yoghurtis fra Hennig-Olsen. - Det smaker supergodt!

ISGAL: Han her har funnet ut at han kan spise enda mer is når han redder litt tørt brød samtidig!

Visste du at hver og en av oss kaster i snitt over åtte kilo brød i året? Åtte kilo! Det er vanvittige mengder. Det er så lett for at en tørr skive, eller noen tørre skalker bare blir liggende igjen. I løpet av en uke kan man plutselig stå med en hel del brød som ikke er blitt spist. Og det er jo noe vi matreddere må gjøre noe med!

Is som prikken over i`en Jeg liker å blande restemat med ny mat. Så denne uken brukte vi opp noen tørre skiver, en inntørket brødskalk, melk som var syv dager på overtid og egg som var noen uker på overtid. Sammen med litt krydder ble dette til vanvittig gode arme riddere. Nam, så godt! Vi toppet det hele med Hennig-Olsen is - himmelsk godt!

Det var så enkelt å redde det tørre brødet på denne måten. Arme riddere ble rett og slett en ny favoritt her i huset. Ja, det er så godt at om du skulle få uventet besøk så kan du lage arme riddere og glede gjestene og kvitte deg med det tørre brødet!

Oppskrift til to:

en brødskive til hver

ett egg

1 dl melk

1 ts sukker (kan droppes)

en klype kardemomme

en klype kanel

is - det smaker vanvittig godt med Dugg-serien fra Hennig-Olsen til arme riddere - sorbeen med søte bringebær er kanongod å blande med vaniljeis og ha på toppen av skiven!

Fremgangsmåte:

Visp eggene Tilsett sukker

Hell i melken

Ta i kardemomme og kanel

Legg brødskivene i blandingen. La de ligge noen minutter og trekke. Snu dem gjerne så de trekker inn væsken på begge sider.

Ta skivene i panne med litt smør. Stek dem i noen minutter på hver side.

Legg skivene på hver sin tallerken. Ta noen kuler med is på toppen.

Nyyyt!!!

VISP: Lag røren og dypp skivene. La dem få trekke godt i blandingen.

RETT I MAGEN: Boksene med Inspira og Dugg fikk ikke lang levetid hos oss. Rett i magen!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page