top of page

"Spis opp maten" på tysk tv

Husker du vi hadde Spiegel TV fra Tyskland på besøk for noen uker siden? I dag vises dokumentaren deres om matsvinn på tysk tv. Det er en ære å få være med!

GRUNDERIN: Skjermdump fra skjermen, derfor litt uklart bilde fra vårt kjøkken.

Jeg trodde først de tullet da journalisten ringte fra Tyskland og sa de ville komme et helt team til Bergen for å treffe meg og familien min. De hadde fått med seg folkebevegelsen vår og ikke minst at vi var en stor faktor til at flere produsenter endret datomerkingen til "Best før, men ikke dårlig etter".

Vi hadde tv-teamet på besøk en hel dag, deretter dro de til Jæren og møtte Q-sjefen Bent Myrdahl. Han fortalte hvordan han hadde blitt utfordret av meg via twitter til å endre datomerkingen. En utfordring han var rask med å ta!

TV-teamet har også vært i Berlin og i København og intervjuet flere der, blant annet grunderne i Danmark av TOO GOOD TO GO.

Nå drømmer både Bent Myrdahl og jeg om at "Best før, men ikke dårlig etter" ikke bare skal bli sett på produkter i Norge, men på produkter internasjonalt. Datomerking debatteres i Tyskland så nå håper vi denne dokumentaren får matprodusentene der borte til å gjøre noe.

Det er spennende tider for oss matreddere!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page