top of page

Tysk tv på besøk

Wow! Neste uke får vi Spiegel tv på besøk på vårt kjøkken. De skal lage en dokumentar om kampen mot matsvinn. Vi er stolte over å få bidra og forhåpentligvis engasjere tyske matreddere!

Telefonen min ringte forrige uke og jeg så at det var et utenlandsk nummer. Jeg har lest så mange saker i det siste om at vi ikke skal svare på lange nummer, så jeg tenkte at det ikke var noen vits i å ta telefonen. Denne jenten skal ikke bli lurt av noen!

Best før, men ikke dårlig etter Men så ringte telefonen igjen litt seneren. Samme utenlandske nummer. Jeg svarte. I andre enden var det en superhyggelig dame fra Spiegel tv som sa at de ville komme til Bergen og treffe meg og familien og høre hva det er vi gjør for å redusere matsvinn. De hadde fått med seg at både Q-meieriene og Tine meierier hadde endre datomerlkingen til "Best før, men ikke dårlig etter" og skjønt at vi hadde en finger med i spillet her.

Lille meg? Før jeg svarte telefonen var jeg jo redd for å bli lurt av ett eller annet. Da jeg la på røret med tysk tv tenkte jeg: - Er dette mulig? Har de funnet lille meg ute i den store verden? What?? Jeg måtte derfor sende en melding til en god kollega som jeg jobbet med før. Bjørn er tysk og jeg tenkte at han får bekrefte eller avkrefte om dette er folk jeg kan stole på. Han fortalte meg at de er en seriøs tv-kanal som lager mange gode dokumentarer. Da ble jeg glad! Wow, vi skal få bidra til å få budskapet om den norske kampen mot matsvinn ut i den store verden!

Dokumentar Spiegeltv skal lage en 30 minutters dokumentar om matsvinn. De kommer til Bergen for å treffe oss, de skal til Jæren for å møte Q-sjefen Bent Myrdahl og filme i meieriet der. Deretter skal de til Danmark og treffe selveste Selina Juul. Hun har i mange år jobbet for å redusere matsvinnet i Danmark. Hun er i en klasse for seg! Sjekk gjerne ut Stop spild af mad som hun leder i Danmark. Deretter skal tv-teamet også filme noe i Berlin.

Alt i alt blir dette en dokumentar som sendes på tysk tv 3. mars.

Vi snakker ikke tysk! I vår familie er det lite tyskkunnskaper. Jeg har fransk familie og hadde derfor fransk på skolen. Men vi får prate engelsk og norsk når teamet er her. Uansett så bruker tyskerne voice over på dokumentarene sine. Vi skal nok få ut budskapet!

Matredder på tysk Vi har hatt en del journalister på besøk hjemme hos oss. Noen synes kanskje det er rart at vi inviterer helt inn. Men dette er vi enig om alle fire at vi skal gjøre. Vi brenner så sterkt for kampen mot matsvinn at om vi kan bruke vårt kjøkken til å overtale flere til å spise opp maten, ja da gjør vi det.

Det rare er at mannen min er i Tyskland på messe når Spiegel tv kommer hit! Så det blir Oskar, Matilde og jeg som tar imot dem. Det er vel bare til å glede seg over at vi får spredt budskapet. Nå må vi bare oversette ordet "matredder" til tysk. Noen som kan hjelpe?

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page