top of page

Nominert til årets bergenser!

Wow! På fredag tikket det inn twitter-meldinger om at jeg var nominert til årets bergenser. Jeg trodde det var tull, men da jeg leste Bergensavisen fikk jeg bekreftet at det stemte. For en ære!

Jeg har i mange år jobbet dag og natt for å endre folks holdninger og vaner, for å redusere avfall generelt og matavfallet spesielt. Det har jo blitt en del presseoppslag gjennom årene, viktige oppslag. Media må være på lag om vi skal vinne kampen for å halvere matsvinn innen 2030.

Q-meieriene tok utfordringen Min gjennomslagskraft slo virkelig til i fjor da jeg utfordret både Q-meieriene og Tine meierier til å endre datomerkingen på melk. Jeg stod midt i en haug med avfall, på jobb som kommunikasjonssjef i renovasjonsselskapet BIR, og dro frem noen meieriprodukter og sa at nå må produsentene hjelpe til for at forbrukerne skal forstå at datomerkingen ikke er så viktig. Q-meieriene tok som kjent utfordringen. Da begynte ballen virkelig å rulle.

Fantastiske nominerte Bergensavisen har nominert ti ulike bergensere eller gode ting som skjer i Bergen. Fantastiske folk og prosjekter. Jeg kan nesten ikke tro at jeg er en av dem... Det de skriver om meg er følgende: Aldri hvilende Mette Nygård Havre vil ha oss til å spise mat som har gått ut på dato. Hun fikk Q-meieriene til å endre datomerkingen på melk. Det stemmer at jeg er aldri hvilende. Jeg har gjort dette til livsstil. Jeg er bare så takknemlig for å være nominert. Tenk at kampen mot matsvinn blir lagt merke til på denne måten. Jeg er helt rørt.

Du kan nominere din kandidat

Bergensavisen skal for 20. gang kåre årets bergenser. Har du en kandidat så kan du sende en mail til aarets-bergenser@ba.no - eller du kan gå inn på facebooksiden til BA og nevne din kandidat der. Det er så mange som gjør fantastiske ting og ønsker positive endringer. Jeg er sikker på at du har mange kandidater du kan fremheve.

Jeg gir meg aldri! For meg er nominasjonen en fantastisk førjulsgave. For en motivasjonsfaktor til å fortsette arbeidet. Ja, for dere vet at jeg gir meg aldri! Sammen med dere og alle de gode kreftene som har fokus på matsvinn rundt om i landet - og det begynner å bli mange - så skal vi klare dette! Takk igjen for nominasjonen - den er en real vitamininnsprøyting!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page