top of page

Dropp sugerør av plast!

Visste du at bare i USA så kaster de over 500 millioner plastsugerør hver eneste dag? Her hjemme kastes det nok betydelig mindre, men likevel. Her kan du gjøre en forskjell. Bytt ut plastsugerøret med ett i glass eller stål. De kan brukes på nytt og på nytt.

Det utrolige med engangssugerørene er at mange kaster dem fra seg ute i naturen. Det betyr at strendene rundt omkring ikke bare er fulle av stor emballasje som er lett å se, men også mindre plast som Q-tips og sugerør.

Blir til mikroplast Et sugerør i plast vil etter hvert smuldre opp og bli til små mikroplastbiter. Hva skjer da? Dyrene tror det er mat og spiser det. Det betyr igjen av vi mennesker kan få sugerørene i retur - gjennom maten vi spiser.

Fikk du med deg NRK Vitenskap i går på NRK 1? De hadde en dokumentar som het Plasthavet. Spørsmålet var hvordan vi skal redde verdenshavene fra alt plastsøppelet vårt. Vi satt spikret til skjermen alle fire. Sjelden at vi sitter og ser TV-programmer sammen. Men dette sperret øynene opp på alle.

Hva kan du og jeg gjøre?

Det man lurer på etter å ha sett en slik dokumentar er jo hva kan vi gjøre i vår familie? Jo, vi kan f.eks droppe Q-tips med plaststang. Noe vi har gjort for lenge siden. Vi kan også droppe sugerør av plast og kjøpe gjenbrukbare.

Vi elsker våre sugerør i stål og glass. Ikke fordi vi er ambassadører for den miljøvennlige nettbutikken Beeorganic.no, men fordi barna kjenner at det føles mye mer riktig å bruke et sugerør som ikke skal kastes etter bruk. Vi vasker sugerørene og har klar til neste gang. Har du ikke slike sugerør så er det bare til å få tak i. En god julegave, synes vi!

Bli med i kampen mot unødvendig plastbruk du også!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page