top of page

Tidenes julekalender

I oktober fortalte jeg at vi bruker en oppspist nøtteboks for å lage julekalender. Men hva "putter vi i" boksen hver dag? Er du klar for tidenes koseligste og mest miljøvennlige julekalender?

Dette er julekalenderen vi hadde til barna i fjor. 24 gode ideer til hva du kan putte i den eller de julekalenderne du skal lage. Det som slo aller best an var barnas dag. Du skulle sett gleden i øynene til Oskar og Matilde. - Hva? Får vi bestemme alt i dag? Da skal vi ha is til dessert! De kunne jo forlangt is til frokost, men det gjorde de ikke :-)

V har mange flere tips enn de som er på bildet. Vi fikk nemlig masse gode ideer da vi la ut bilde av våre julekalendere her på bloggen for noen uker siden. Det var overveldede mange fine tips. Tusen takk til alle dere som bidro. Må selvsagt dele dem med dere! Vi liker nok aller best nummer 18!

Miljøvennlig julekalender 1) Gå på fotosafari sammen. Ta med kamera eller mobiltelefon og fotografer sammen.

2) Hvis det er stjerneklart så kan dere gå ut og se på stjernene. Ikke lett å planlegge for stjerneklart vær, men som vi gjorde 19. desember i fjor; legg opp til kveldsmattur med hodelykt og titt etter stjernene!

3) Spis frokost eller middag under spisebordet - dette her må jo bli suksess hos dem med barn! 4) I dag skal du få pusse tennene til mamma og pappa etter frokost! 5) Middag på bål ute. 6) Hva med å lage en egen dikt-julekalender. Det tar litt tid, men du kan dikte eller skrive et lite vers som passer inn for hver dag i desember. 7) Kveldsmatpiknikk på et teppe i stuen. Har du peis så tar du piknikken foran peisen. 8) Spillkveld 9) Gjør noe godt for en annen - finn på noe før du forlater hjemmet om morningen. 10) Pakk inn 24 julegjenstander som dere har fra før. Pakk ut en og en i julekalenderen helt frem til julaften. Kanskje har du en fin historie til noen av tingene? Da kan den fortelles når luken åpnes. 11) Skriv ned et koselig minne som du legger i kalenderen. Når kalenderen åpnes så leses minnet høyt. Koselig stund som kan få en til å huske masse fint som har skjedd.

12) Byttedag med venner - avtal med en annen familie at dere skal ha byttedag! Dette kan både små og store gjennomføre.

13) Lese et kapitel i en bok hver dag

14) Gå på biblioteket og låne julebok 15) Bake julegodter 16) Perle julepynt

17) Bambustannkost 18) Inviter venner på restefest!

Her er våre julekalendere. To tomme nøttebokser som er pyntet og som blir fylt med en liten lapp hver eneste kveld. Så står de klar på kjøkkendisken hver morgen. Lykke!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page