top of page

Snacks av gresskarfrø

I dag er det dagen, selveste Halloween. Elsket og hatet! Sørg for å bruke hele gresskaret om du har kjøpt det inn. Gresskarsuppe med gresskarfrø er supergodt!

Gresskarfrøene graver du ut av gresskaret og vasker rene. Deretter må du tørke dem lett. Så tar du dem i en skål og heller olje over. Deretter strør du over salt. Har du annet krydder du liker, så bruk gjerne det! Legg frøene ut over et bakebrett. Her må du ha bakepapir under. Inn i ovnen på 180 grader i 20-30 min. Pass på dem. De skal ikke bli sorte, men lett gylne!

Ta så ut gresskarene og la dem avkjøle seg litt. Jeg fylte opp to små Norgesglass og strødde dem over gresskarsuppen.

Hvis du vil lage en ekstra god variant, så sjekk Jamie Oliver sinn oppskrift på gresskarfrø.

Gresskarsuppe

Mange har spurt om oppskriften til vår gresskarsuppe. Det er tidenes enkleste oppskrift: Bruk alt det slapsete innholdet i gresskaret (ja, det er litt slapsete og ekkelt!) Skjær ut så mye gresskar som du klarer og del i terninger. Hakk opp fem gulrøtter Kutt opp fem charlotteløk

Fres løken i litt olje. Tilsett deretter gulrøttene og alt gresskarinnholdet i pannen. La det stå litt før du heller i en liter med buljongvann - eller aller helst kraft som du har laget selv. Ta i en boks med kokosmelk i. Tilsett pepper om du ønsker det. La gresskarene og gulrøttene bli møre så moser du alt sammen med en stavmikser. Server gjerne suppen med gresskarfrø på toppen og gjerne frisk basilikum.

Lykke til!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page