top of page

Miljøvennlig livsstil på TV2

På tirsdag skal jeg til God morgen Norge på TV2 og prate om hvordan hver og en av oss kan gjøre noen små endringer i hverdagen for å leve mer miljøvennlig. Her er noen av mine tips!

Når jeg er rundt og holder foredrag så oppfordrer jeg alltid tilhørerne til en ting: Gå hjem og se igjennom ditt eget avfall. Er det noe du kaster mye av? Er dette i så fall noe du kan endre på?

Og er det noen produkter du bruker som du kan bytte ut mer med miljøvennlige produkter?

500 tynne plastposer Visste du at en gjennomsnittsfamilie på fire bruker 500 tynne plastposer til epler, appelsiner og annen frukt hvert år? Dette er plastbruk man enkelt kan droppe. Kjøp inn tøyposer eller sy dine egne og ta dem med på butikken. Det er mye kjekkere å handle frukt i tøyposene. Bare spør Matilde og Oskar!

Vi tok en gjennomgang på vårt eget avfall og så at vi brukte mye aluminiumsfolie i vår familie. Ja, det er nesten som jeg skammer meg over det nå. Hver gang et eple var delt i to eller en melon var skåret opp, så gikk resten i aluminiumsfolie. Nå bruker vi heller Bee`s wrap eller Wrappa. Disse er også fin å bruke på toppen av en bakebolle, mens deigen hever, eller rett og slett bruke for å pakke inn matpakken.

Tannkost av bambus Vi er blitt ambassadører for den økologiske nettbutikken Beeorganic.no. Der har de mange gode hverdagsprodukter. Produkter som er mye mer miljøvennlige enn engangsproduktene. Produkter som varer lenge og som du gjerne kan kompostere når du må kaste dem. Som bambustannkosten, muffinsformene og bakepapiret. Dette er jo ting som de fleste av oss bruker - i hvert fall tannkosten! Hos oss har vi kjøpt vår siste plasttannbørste. Vi digger tannkostene i bambus. Jeg tror til og med Rema 1000 selger tannkoster av bambus nå. Det blir heldigvis mer og mer vanlig.

På TV2 på tirsdag skal jeg være i studio med Stine Friis som er en skikkelig zero waster. Jeg gleder meg stort til å høre hvordan hun lever for å redusere avfallet hjemme hos seg .

Sjekk bloggen hennes på stinefriis.com og bli inspirert!

Da håper jeg du tar utfordringen fra oss: Sjekk dine hverdagsprodukter og se hvilke av dem du kan bytte ut i mer bærekraftige produkter. Sjekk også ditt eget avfall og se om det er noe av det du rett og slett kan kutte ut. Ser du mat i eget avfall så vet du hvor du må begynne å ta tak.

Lykke til!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page