top of page

Tine meierier vil endre datoen

I dag kom bekreftelsen jeg har ventet på. Tine meierier lover at de skal endre datomerkingen. De inviterer til merkeworkshop for å kommunisere bedre for å redusere matsvinn. Jeg jubler!

Som jeg skrev i et innlegg i går så utfordret jeg både Tine meierier og Q-meieriene til å endre datomerkingen i mars i fjor. I april i år kom Q-meierienes melk i butikken med Best før, men ikke dårlig etter. Tine har det vært vanskelig å komme i kontakt med.

Matvett har vært i dialog med Tine meierier om temaet og flere forbrukere og følgere på Spis opp maten har mailet Tine og bedt dem endre datomerkingen. Forbrukerne ønsker mer info!

Bekreftelse på e-post På Forbrukerinspektørene på NRK denne uken tok programleder Marit Evertsen Grimstad med oppfordringen fra meg til Tine. Svaret deres gjorde at jeg skjønte at nå skjer det snart noe. Og i dag tikket det inn melding på twitter og e-post der Tine meieriet bekreftet at nå skal de i gang med å gjøre noe.

Hva som konkret skjer vet jeg ikke enda. Men jeg er lovet å få bli med på en workshop om matsvinn. Målet er jo at Tine merker om datoen og bruker flatene på sine produkter til å motivere oss forbrukere til å redusere matsvinn. Tine gjør allerede mye i dag for å redusere matsvinn. Men hvis vi kan få til denne konkrete endringen i tillegg, så hadde det vært topp. Jeg har troen!

Q-meieriene har vist vei Q-meieriene har banet vei her og vist at forbrukerne setter pris på bedre informasjon og ny datomerking. Jeg kan derfor ikke se noen grunn til at ikke Tine meierier sine meieriprodukter også skal merkes med: Best før, men ikke dårlig etter!

I kveld smiler jeg ekstra mye!

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page