top of page

Miljøvennlig julekalender

Hold deg fast... i dag er det akkurat to måneder til julaften. Det betyr at drømmen og ønske om en julekalender nærmer seg. Finn frem en eller flere tomme bokser så hjelper vi deg med å lage tidenes mest miljøvennlige julekalender.

Grunnen til at vi skriver en eller flere tomme bokser er jo fordi du må finne frem en tom boks til hver person du skal lage julekalender til. Hos oss er det to barn i familien, dermed to bokser. Men du kan lage julekalender til en venn eller venninne, kjæresten eller kanskje moren din!

Stor suksess

Vi gjorde dette for første gang i fjor og det var stor suksess. Barna fikk faktisk være med og dekorere hver sin boks - altså hver sin kalender. Men du kan jo selvsagt velge å dekorere den selv og spare på den til 1. desember og overraske med hjemmelaget kalender. Det velger du!

Fremgangsmåte Finn frem to tomme bokser, litt gråpapir, fargeblyanter, lim, tape, klistremerker og litt hyssing.

Vi fant to små julenisser som vi hadde fått i gave en gang. Kanskje har du noen små nisser du kan bruke og pynte boksene dine med?

Vi begynte med å klippe til gråpapir som skal festes rundt boksene.

Deretter limte vi gråpapiret på utsiden av boksene.

Vi fant frem klistremerker og dekorerte.

Voila - boksen er klar. Her er luke nummer to i vår julekalender. Overnatting hos mormor og morfar med innlagt baking.

Miljøvennlig innhold Hele poenget med julekalenderen er at den skal fylles med miljøvennlige ting og gode opplevelser. Vi har en travel hverdag så vi legger ikke opp til at noe skal gjøres hver eneste dag. Men desember er en måned der det er ektra kjekt å finne på ting sammen, så selvsagt er det gode opplevelser i kalenderen.

Lurer du på hva vi fyller de 24 lukene med? Da må du følge med her på bloggen. Vi legger ut 24 gode forslag, ja kanskje enda flere, så du kan plukke fra listen og bruke i din kalender.

Vi blir superglad om du vil komme med gode, miljøvennlige tips til hva som kan være i julekalenderen. Gå gjerne inn på Spis opp maten på fb eller Instagram og legg igjen en kommentar.

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page