top of page

Miljøvennlig halloween med restepizza

Barn elsker å kle seg ut og de elsker at det skjer noe på en ellers kjedelig høstdag. La oss derfor kose oss med halloween, men gjør feiringen miljøvennlig!

Restepizzaen kan du lese om litt lenger nede.

For noen år siden var jeg fryktelig negativ til halloween. Jeg kunne ikke fordra kjøpshysteriet og matsvinnet. Noe jeg fortsatt ikke liker, men som jeg nå vet at det er mulig å gjøre noe med. En kollega sa nemlig til meg: - Det er så mang mørke høstkvelder, hvorfor ikke lyse opp en ettermiddag og la barna kose seg? Du kan jo lage kostyme og pynt selv!

Det fikk meg til å endre mening. Jeg så jo selv hvordan mine egne barn digget halloween. De synes det er så kjekt å kle seg ut og så er det med en litt skrekkblandet fryd at de går ut i mørket.

Laget pynten selv Vi inviterte derfor til halloween-fest i fjor og begynte med å lage pynten selv. Barna perlet de kuleste dødningehodene og gresskarene. Disse strødde vi utover spisebordet.

Min flinke pizzabakende mann, laget den kuleste dødningehodepizzaen. Som du ser bilde av over. Pizza er den perfekte restematen. Form deigen til en hodeskalle, så fyller du på det du har og former til et litt skummelt fjes. Dette lover vi blir suksess!

Gresskarsuppe og grateng Vi valgte å ikke ha eget gresskar, men hvis vi hadde hatt det så ville jeg gjort om innholdet til deilig gresskarsuppe eller gresskargrateng. Oppskrifter på dette kommer! Kostymene var en blanding av klær vi hadde, noe som var lånt av andre og noe som var kjøpt tidligere. I år har barna funnet ut at de bare skal ha svarte klær fra topp til tå og sminke seg i fjeset. På youtube finner du masse inspirasjon til halloween-sminke.

Sminkestand Vi vet også at kjøpesenteret Horisont i Bergen skal ha egen sminkestand lørdag 28. oktober. Der kan du få mange tips om du stikker innom!

Her er bilder av andre ting vi laget:

Edderkopper er enkle å lage av halve kjeks, lakrislisser, litt melis og sjokolade fra løsvekten i butikken.

Til dessert serverte vi blodig gele med øyner i! De falt i smak. Vi laget også spøkelser av kjærligheter på pinne og en serviett med litt hyssing rundt. To svarte tusjprikker til øyne gjorde at de så ut som spøkelser. Disse ga vi til dem som banket på døren.

Spis opp gresskaret Vi vet at det hvert år kjøpes rundt 200 000 gresskar i Norge til halloween. Vi lover derfor å komme med noen oppskrifter slik at alle dere som kjøper gresskar spiser opp innholdet og ikke kaster det.

MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

bottom of page