top of page

Verdens beste resteboller

  • Mette Nygård Havre
  • 11. okt. 2017
  • 1 min lesing

Høstferie betyr fjellet for oss. Når vi kommer til leiligheten vår på Filefjell så finner vi gjerne tørrvarer i skapet som har passert dato. Denne gangen var det både gjær, Melange og bakepulver som hadde passert dato for lengst. Det måtte vi teste ut om vi kunne bruke!

Vi bestemte oss for å lage verdens beste resteboller. Tørrgjæren passerte dato i 2015, men vi tok sjansen på at den fortsatt ville fungere. Margarinet Melange hadde fått en dyp gul skorpe, men da vi kuttet av det vi trengte så så det helt fint ut inni.

Bollene hevet perfekt og ble luftige og gode. Vårt bolletips er å bruke kesam i røren, da blir de ekstra luftige!

Her er oppskriften: 1 pose tørrgjær 17 dl speltmel 1,5 dl sukker 50 gram smør eller Melange 1 boks kesam 5 dl melk

Comments


MATREDDER TIPS

#1 

Bruk sansene og ikke heng deg opp i datomerkingen. Lukt, smak og bruk!

 

#2

Ha en fast restedag i uken. Vi har restetorsdag. 

 

#3

Lag deilig lunch av middagsrestene. Plutselig dukker de andre på skolen, studiene eller arbeidsplassen opp med rester i matboksen også. Da har du påvirket positivt!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page