Magisk riskrem med is
Reklame: Lurer du på hva du skal lage til dessert i påsken? Hva med å bruke restene fra risgrøten tidligere i uken, blande med den...
Vi må hjelpe dagligvarebutikkene!
I dag jobbet jeg noen timer på Obs på Horisont i Bergen. Det jeg så ga meg bakoversveis. Butikkene ønsker å redusere matsvinnet sitt, men...
"Spis opp maten" på tysk tv
Husker du vi hadde Spiegel TV fra Tyskland på besøk for noen uker siden? I dag vises dokumentaren deres om matsvinn på tysk tv. Det er en...
Ja eller nei til matkastelov?
Hva mener egentlig en folkebevegelse som jobber for å redusere matsvinn om en matkastelov? Vi mener selvsagt det er topp at politikerne...
Matbransjen velger ny datomerking
I dag kom Matvett med nyheten om at store deler av matbransjen har blitt enige om å endre datomerkingen på deres produkter. Strålende at...
For et løft - takk!
Jeg var så usikker på om jeg skulle skrive noe i går om det jeg har kjent på i det siste. Jeg må selvsagt tåle kritikk - og det gjør...
Tysk tv på besøk
Wow! Neste uke får vi Spiegel tv på besøk på vårt kjøkken. De skal lage en dokumentar om kampen mot matsvinn. Vi er stolte over å få...
Best før, men ikke dårlig etter!
Wow! I dag kom beskjeden, Tine velger å bruke samme datomerking som Q-meieriene og Prior egg. Det betyr at flere og flere matvarer får...
Kasting av brukbar mat
Vi starter året med et gjesteblogginnlegg av Hedda Langø. Hun er 16 år og går på Sunnland skole i Trondheim. Hedda er en del av fremtiden...
Pinnekjøtt i vaffelen
Bergensavisen har i dag trykket mitt innlegg med smakfulle restemåltider etter julemiddagene. Pinnekjøtt i vaffelen er bare ett av dem!...